Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

Els millors estudiants de la Universidad de Oviedo planten al rei

Diego Fernández i Juan Martínez són antics estudiants de la Universidad de Oviedo, que van obtenir les millors qualificacions possibles de la seva promoció. Juan a la carrera de psicologia […]

Joan Vila i Boix 17/10/2018
Carlos Lesmes, president del CSPJ i el rei Felipe VI, escoltant-se'l

Diego Fernández i Juan Martínez són antics estudiants de la Universidad de Oviedo, que van obtenir les millors qualificacions possibles de la seva promoció. Juan a la carrera de psicologia i Diego a la de pedagogia. Com en anys anteriors els dos han rebut una invitació per una recepció i audiència amb els reis d’Espanya que organitza la Fundació Príncep d’Astúries. A diferència d’altres anys, els dos han declinat l’oferta.

Tal com informa Público, els dos han fet públic un comunicat en el qual titllen l’acte com un una neteja d’imatge davant dels evidents casos de corrupció, vendes d’armes i l’origen franquista de la mateixa institució. D’altra banda els dos han posat en relleu que en l’educació les notes no ho són tot. “Les aptituds, actituds i valors res tenen a veure amb aquests premis”, explica Diego. Juan en aquest sentit és més directe i titlla a la monarquia com una institució que no representa a tot el poble.