Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

Els manifestants abandonen el tall de l’N-II a la Jonquera per sumar-se a la manifestació convocada pel Tsunami a Girona

La situació viària trigarà a normalitzar-se perquè encara hi ha molts camions aparcats i cotxes aturats pel col·lapse

Agències 12/11/2019
Mossos d'Esquadra i gendarmes amb els camions esperant per anar en sentit nord a l'autopista AP-7 aquest 12 de novembre del 2019

Els manifestants que estaven tallant l’N-II a la Jonquera (Alt Empordà) en els dos sentits estan abandonant la protesta per sumar-se a la manifestació convocada pel Tsunami a Girona. La situació viària, però, trigarà a normalitzar-se perquè encara hi ha molts camions aparcats a la Jonquera i també cotxes aturats pel col·lapse de trànsit que s’ha generat. L’autopista AP-7 està oberta en sentit sud, però encara no en sentit nord. Els manifestants han fet talls intermitents a l’N-II després que els desallotgessin. Segons la crida que ha fet el Tsunami a xarxes, s’ha convocat una manifestació a les cinc de la tarda a Girona al costat de l’estació de l’AVE.

Reobren l’AP-7 en els dos sentit a la frontera després de 31 hores de tall 

L’AP-7 a la frontera s’ha reobert al trànsit en els dos sentits de la marxa després de 31 hores. Primer s’ha restablert la circulació en sentit sud i posteriorment en sentit nord. El tall convocat pel Tsunami Democràtic va començar dilluns a les nou del matí i s’ha acabat cap a les onze després de l’actuació policial dels Mossos d’Esquadra, la policia francesa i Guàrdia Civils. Des d’aleshores, desenes d’operaris han treballat contrarellotge per enretirar les restes de les barricades, material de les obres que s’estan fent a la via i també dues furgonetes de lloguer que s’havien fet servir per transportar la infraestructura de la protesta. Hi ha centenars de camions aturats a la Jonquera i a la resta de la comarca.

Els CDR criden a bloquejar els accessos a Barcelona

D’altra banda, els CDR han fet una crida a bloquejar els accessos a Barcelona aquest vespre, a les 19.30h. Concretament, demanen tallar l’avinguda Diagonal a l’alçada de Maria Cristina, la Gran Via amb Padilla i l’avinguda Meridiana. “Seguim convençudes que la desobediència és l’únic camí”, han dit en un missatge a les xarxes.