Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024
Edició 2123

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 18 de maig del 2024

Els grans operadors de telecomunicacions s’alien per fer la competència a Google i Apple

|

- Publicitat -

Vint-i-u operadors de telecomunicacions i la GSMA han segellat aquest dilluns un acord pioner per obrir la seva xarxa i permetre als programadors desenvolupar aplicacions i serveis. La iniciativa, que signen multinacionals com Telefónica, Orange, Vodafone o Deutsche Telekom i porta el nom ‘GSMA Open Gateway’, implica també que les companyies puguin començar a monetitzar la xarxa 5G i, a la pràctica, facin la competència a Google i Apple per arribar a un mercat potencial de 3.800 milions de clients.

Actualment, els desenvolupadors han de dissenyar les seves aplicacions principalment per als sistemes operatius d’aquestes dues grans multinacionals si volen optar a tenir un abast global. Durant la primera jornada del Mobile World Congress a Barcelona, el president de Telefónica i de la GSMA, José María Álvarez-Pallete, ha destacat que GSMA Open Gateway “uneix les empreses de telecomunicacions, la indústria, les grans tecnològiques i els desenvolupadors per crear junts el futur digital”.

Publicitat

Segons ell, la plataforma GSMA Open Gateway permetrà una “evolució radical” per generar “simplicitat” en el món digital.
En base a l’acord entre les operadores i la GSMA, la xarxa 5G serà accessible per als programadors, que podran adquirir API (Application Programming Interfaces) obertes i estandarditzades per oferir un accés interoperable. Així, un dissenyador de videojocs per al mòbil, el pot preparar per a tots els operadors. Segons Álvarez-Pallete, es transformarà l’ecosistema “en benefici de tots”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut