Dijous, 16 de setembre de 2021 - Edició 1148
La República

Els fiscals de l’1-O intenten alliçonar Europa

Javier Zaragoza i Fidel Cadena asseguren que el Parlament Europeu “no pot posar en qüestió” les decisions de la Junta Electoral

Redacció
Redacció 24/06/2019
Imatge d'arxiu de Javier Zaragoza i Fidel Cadena / ACN

Com ha expressat Pilar Rahola en els darrers dies, la justícia espanyola està fent un tancament de fronteres amb els presos polítics. La resposta dels fiscals del judici de l’1 d’octubre a un recurs dels advocats de Carles Puigdemont i Toni Comín és un clar exemple.

Fidel Cadena i Javier Zaragoza asseguren que el Parlament Europeu “no pot qüestionar” les actuacions de la Junta Electoral i per tant, si Comín i Puigdemont volen ser eurodiputats han d’anar a Madrid. Per aquesta raó, els fiscals han enviat un escrit al jutge Pablo Llarena per expressar la seva negativa a aixecar l’ordre de detenció contra els líders independentistes a l’exili.

L’informe també recorda que el Tribunal Constitucional també s’ha manifestat en aquest sentit indicant que no realitzar el tràmit intern descrit, implica que “en cap cas es podrà iniciar la segona fase dels tràmits necessaris per adquirir la condició de membre del Parlament Europeu” ni assumir els conseqüents “privilegis i immunitats” que suposa.