Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

Els fiscals de l’1-O intenten alliçonar Europa

|

- Publicitat -

Com ha expressat Pilar Rahola en els darrers dies, la justícia espanyola està fent un tancament de fronteres amb els presos polítics. La resposta dels fiscals del judici de l’1 d’octubre a un recurs dels advocats de Carles Puigdemont i Toni Comín és un clar exemple.

Publicitat

Fidel Cadena i Javier Zaragoza asseguren que el Parlament Europeu “no pot qüestionar” les actuacions de la Junta Electoral i per tant, si Comín i Puigdemont volen ser eurodiputats han d’anar a Madrid. Per aquesta raó, els fiscals han enviat un escrit al jutge Pablo Llarena per expressar la seva negativa a aixecar l’ordre de detenció contra els líders independentistes a l’exili.

L’informe també recorda que el Tribunal Constitucional també s’ha manifestat en aquest sentit indicant que no realitzar el tràmit intern descrit, implica que “en cap cas es podrà iniciar la segona fase dels tràmits necessaris per adquirir la condició de membre del Parlament Europeu” ni assumir els conseqüents “privilegis i immunitats” que suposa.

Et pot interessar  VÍDEO | Crida de Puigdemont a continuar defensant l'1-O sis anys després: "N’hi ha que voldrien que ho deixéssim estar"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió