Dissabte, 24 de setembre de 2022 - Edició 1521
La República

Els farmacèutics, indignats perquè el Ministeri de Sanitat no els consideri grup de risc davant del coronavirus

Diferents col·legis professionals del sector exigeixen mesures de protecció

Agències 24/03/2020
Una de les poques mascaretes que queden a la farmàcia Noguera de Girona després que la majoria d'elles s'hagin venut a causa del coronavirus. Imatge del 24 de febrer del 2020 (Horitzontal)

El Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, la Societat Espanyola de Farmàcia Familiar i Comunitària de Catalunya i la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya han expressat aquest dimarts la seva indignació pel fet que el Ministeri de Sanitat no els consideri col·lectiu de risc. Ho ha dit el director del Centre de Coordinació d’Emergències i Alertes Sanitàries, Fernando Simón, que ha descartat públicament que sigui necessari subministrar material de protecció per als professionals de les farmàcies. Els diferents col·legis professionals han recordat al govern espanyol que atenen 2,3 milions de persones a l’Estat cada dia i, tot i que comprenen que es doni prioritat als hospitals, reclamen rebre també mesures de protecció.

En un comunicat, les associacions professionals de farmacèutics han assenyalat que els 8.178 treballadors de les 3.227 farmàcies comunitàries catalanes són sovint el professional sanitari més pròxim a la població i que, en un moment com l’actual, atenen diàriament i des de primera línia milers de ciutadans, en moltes ocasions malalts, per la qual cosa ja hi ha farmacèutics contagiats.