Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

Els comuns pressionen ERC: avisen als republicans que no tenir pressa és una “irresponsabilitat”

La presidenta de CatECP al Parlament avisa dels “perills” d’allargar la negociació perquè el govern de coalició té “molts adversaris”

Redacció
Redacció 10/12/2019
Pla conjunt del candidat d'En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, parlant amb la presidenta del grup parlamentari de CatECP, Jéssica Albiach, durant el seu seguiment electoral a la seu dels comuns, el 10 de novembre del 2019. (HoritzontalPla conjunt del candidat d'En Comú Podem al Congrés, Jaume Asens, parlant amb la presidenta del grup parlamentari de CatECP, Jéssica Albiach, durant el seu seguiment electoral a la seu dels comuns, el 10 de novembre del 2019

La presidenta de CatECP al Parlament, Jéssica Albiach, ha valorat “positivament” la reunió d’aquest dimarts entre ERC i PSOE a la seu de l’AMB en la què les dues parts han constatat “avenços”. En roda de premsa des del Parlament, Albiach però ha avisat a ERC que no tenir pressa és una “irresponsabilitat” i ha defensat que hi ha “urgència” per a la formació d’un nou govern espanyol. En aquest sentit, ha assenyalat els “perills” d’allargar les negociacions perquè, segons ha dit, el govern de coalició PSOE-Unides Podem té “molts adversaris”. De totes maneres, Albiach s’ha mostrat convençuda que les negociacions amb ERC “prosperaran”.

Albiach ha defensat que el millor que li pot passar al país és que desbloquegi la situació a l’Estat i ho ha qualificat de “necessitat democràtica”. En aquest sentit, ha alertat que l’alternativa és una repetició electoral amb una tendència a l’alça dels partits d’extrema dreta. Amb tot, la presidenta dels comuns al Parlament ha retret a ERC que no tingui pressa per negociar i que hagi deixat un possible acord per al gener. “El no tenim pressa d’ERC no deixa de ser en part una irresponsabilitat. Sí que hi ha una urgència després de quatre eleccions seguides”, ha defensat.