Dijous, 22 d'abril de 2021 - Edició 1001
La República

Els comuns no amaguen la seva frustració per la deriva repressiva del PSOE

Pisarello diu que està “decebut” amb Batet per suspendre els presos polítics

Redacció
Redacció 25/05/2019

El secretari primer de la Mesa del Congrés, Gerardo Pisarello, s’ha mostrat “decebut” amb la presidenta de la cambra baixa per haver suspès els diputats presos. Ho ha dit en una entrevista al programa ‘Via Lliure’ de Rac 1 en què ha considerat que Batet “tenia un marge molt més gran per intentar resistir la pressió dels partits de dretes”. Amb tot, ha dit que confia que quan finalitzi el judici “ja no hi haurà raons per mantenir-los en presó provisional”. I s’ha mostrat esperançat que això succeeixi abans de la investidura perquè hi puguin votar. Amb tot, no ha aclarit quina serà la posició de Podem si es modifiquen les majories al Congrés i Sánchez pot esdevenir president sense el suport dels independentistes. Així mateix, ha assegurat que la situació dels presos estarà present en les negociacions d’investidura.

Gerardo Pisarello s’ha mostrat crític amb la decisió de Batet i ha dit que confia que els líders independentistes quedin en llibertat quan el judici acabi. Alhora indica que seria bo que això passés abans de la investidura de Pedro Sánchez. “Seria una bona notícia. No implicaria l’alteració de les majories al Congrés”, ha apuntat.

Per Pisarello l’alteració dels resultats de les eleccions del 28 – A seria “incomprensible” i “inadmissible” i ha dit que cal evitar que això passi.

Pel que fa a les negociacions per investir Pedro Sánchez, ha explicat que “es parlarà de tot” i ha assenyalat que la situació dels polítics presos també s’abordarà.