Dissabte, 16 de gener de 2021 - Edició 905
La República

Els advocats dels CDR empresonats denuncien irregularitats a les portes de Soto del Real

Sospiten de “pressions” als dos detinguts que van declarar i asseguren que s’està vulnerant el dret de defensa

Redacció
Redacció 27/09/2019
Imatge conjunta dels advocats d'Alerta Solidària / ACN

Els advocats d’Alerta Solidària han denunciat, a les portes de la presó de Soto del Real, “irregularitats” en el procediment judicial que ha empresonat els set membres dels CDR. Eva Pous, Jordi Busquets, Montse Vinyets, i David Aranda han apuntat a possibles “pressions” als dos detinguts que van declarar i que han optat per ser assistits per advocats d’ofici. “El problema és la vulneració de drets que s’estan produint al llarg de tot el dispositiu i a tot el procediment”, han expressat. Ara per ara, han apuntat, tampoc s’han pogut comunicar amb els dos detinguts que van declarar davant la Guàrdia Civil i que han optat per ser assistits per advocats d’ofici.

De fet, segons les defenses, aquest dijous l’Audiència va provar d’impedir que els advocats d’Alerta Solidària tinguessin contacte amb les defenses d’aquestes dues persones. Per aquest motiu, segons ha explicat Pous, estan “preocupats” davant “una situació estranya”. “Des del primer moment creiem que s’han produït irregularitats que ens fan sospitar que potser hi ha hagut alguna mena de pressions” sobre aquestes dues persones que “no han volgut anar amb advocat que no sigui d’ofici”. Les defenses d’Alerta Solidària també es queixen de la impossibilitat de conèixer els fets que s’atribueixen als seus clients.

“El problema és que el secret de sumari és només per la defensa”, ha afirmat Pous, mentre que “la fiscalia, la Guàrdia Civil i l’Audiència Nacional entenem que fan filtracions intencionades que no sabem si són certes o no”. Segons Pous aquest dijous durant les declaracions les defenses van demanar “tenir accés a les parts indispensables del sumari per valorar si s’estan vulnerant els drets i els elements bàsics de la imputació”, però “no se’ns va facilitar fins al punt que fiscalia no va fer referència als motius pels que demanava la mesura” de presó incondicional. A més, segons Pous, la interlocutòria on el jutge ordena presó incondicional no aporta explicacions. “Hi ha una decisió i parlen d’uns motius que a la defensa no se’ls estan explicant”, ha denunciat, i per tant “no coneixem els elements per atribuir aquests delictes i pels què manté aquesta posició la fiscalia i el jutge”.

Relacionats