Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El vicepresident de l’ANC denuncia persecució dels Mossos després de la crema de la foto de Felipe VI

“Un atac directe i premeditat contra la nostra entitat i els associats”, ha alertat David Fernàndez després que l’identifiquessin

Àlex Huguet
Àlex Huguet 17/06/2021
La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, aquest matí a Barcelona, amb un dels vicepresidents de l'entitat.

El vicepresident de l’Assemblea Nacional Catalana, David Fernàndez, ha alertat en un extens fil a Twitter que els Mossos d’Esquadra fidels al règim espanyol l’han identificat després de la manifestació legítima contra la visita de Felipe VI al Cercle d’Economia de Barcelona, en la qual es va cremar una gran imatge al revés del borbó.


“M’han vingut a buscar 3 carrers més enllà del lloc de la concentració, i dins del meu cotxe”, ha explicat Fernàndez, matisant que els Mossos van ser ajudats d’una patrulla de la Guàrdia Urbana de Barcelona. El vicepresident de l’entitat també assegura que altres membres de l’ANC han patit identificacions indiscriminades, amb l’afegit que ha estat “lluny del lloc de la protesta, la qual cosa és un atac directe i premeditat contra la nostra entitat i els nostres associats”. Recorda que la crema de fotos està emparada per TEDH i denuncia un cop més “l’intent intimidatori per part d’autoritats, cosa que no aconseguiran de cap manera”. Amb tot, Fernàndez envia un missatge al Govern sotmès a la monarquia espanyola: “La vostra actitud contemporitzadora sotmet tot un poble. Anirem a totes perquè la independència és la llibertat”.