Dimecres, 21 d'abril de 2021 - Edició 1000
La República

El vicepresident de la CE assegura que li agradaria “moltíssim” parlar en català

Schinas respon una piulada de Dolors Camats i comenta que “qualsevol dia” aprendrà la llengua

Redacció
Redacció 17/04/2020
El vicepresident de la Comissió Europea, Margaritis Schinas, durant una roda de premsa quan era portaveu de la CE, a Brussel·les, 2014 (Horitzontal)

El vicepresident de la Comissió Europea, Margaritis Schinas, ha assegurat que li agradaria “moltíssim” parlar en català encara que fos amb un accent grec de Tessalònica. A través d’una publicació a Twitter, el també exportaveu de la Comissió Europea ha apuntat que “qualsevol dia” es dedicarà a aprendre la llengua catalana. El polític grec ha fet aquestes declaracions responent una piulada on la excordinadora nacional d’Iniciativa per Catalunya Verds Dolors Camats el felicitava per “l’accent i el vocabulari en castellà” del comissari. “És millor que el de la majoria de catalans. I m’hi incloc”, ha apuntat Camats. La Representació de la CE a Catalunya també ha respost a Schinas i li ha dit que “quan vulgui, a Barcelona n’hi ensenyem”.

També a través del compte de Twitter, la Comissió Europea a Barcelona ha afirmat que el vicepresident de la CE ja té “un bon mestre”, en relació al domini del català expressat en el tuit.