Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1710
La República

El Vaticà l’aliena amb la defensa de Franco de l’església espanyola

El portaveu interí del Vaticà, Alessandro Gisotti, ha afirmat en una nota que no té “res a afegir” respecte l’exhumació de les restes del dictador Francisco Franco del Valle de […]

Redacció 06/01/2019
Imatge del Valle de los Caídos / @hospederiavc
El portaveu interí del Vaticà, Alessandro Gisotti, ha afirmat en una nota que no té “res a afegir” respecte l’exhumació de les restes del dictador Francisco Franco del Valle de los Caídos després de fer-se públic que el prior denega l’accés al recinte al govern espanyol. Segons manifesta Gisotti, es tracta “d’un assumpte “concerneix a la seva família, al govern espanyol i a l’església local”. Dijous passat, La Moncloa va assegurar que igualment faria efectiva l’exhumació del dictador i va assenyalar que “l’actitud obstruccionista del prior Santiago Cantera no impedirà que el procés segueixi el seu curs”. “Entre les gestions previstes pel govern hi figura el trasllat de tots els requeriments legals a les instàncies superiors del prior”, va assegurar l’executiu espanyol.
El prior, segons El País, va argumentar la manca de consens de la família Franco i el fet que la qüestió està pendent de plets judicials.