Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

EL TSJC dona 48 hores al Govern perquè argumenti la suspensió de l’oci nocturn

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat 48 hores al Govern perquè argumenti per què ha de mantenir la suspensió de l’oci nocturn i la regulació horària de bars i restaurants. Un recurs de la patronal Fecasarm ha causat que el TSJC hagi obert el període d’al·legacions perquè l’administració es justifiqui

Redacció
Redacció 27/08/2021
Façana del TSJC

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha comunicat a la Generalitat que té 48 hores per argumentar per què ha establert que l’oci nocturn s’ha de mantenir tancat així com els bars i restaurant amb horari restringit tal com informa 324.

Segons l’òrgan judicial li cal conèixer la necessitat i proporcionalitat de les mesures adoptades per poder saber si són adequades o no, i en conseqüència li dona un marge de 48 hores al Govern perquè elabori un document que ho justifiqui. Arran d’un recurs de les discoteques de la patronal Fecasarm el TSJC ha explicat que necessita “escoltar totes dues parts” abans de deliberar i per això ha concedit un breu període d’al·legacions a l’administració.

Al finalitzar el període el tribunal haurà de pronunciar-se sobre la mesura cautelar de suspensió ordinària. Diversos periodistes ja han comentat que aquesta actuació del TSJC pot suposar un intent d’intercedir des del poder judicial en l’executiu. Concretament, Sergi Maraña ha fet una piulada contundent al respecte. Ha catalogat el TSJC de “Nou Govern de Catalunya.” i ha ironitzat sobre les decisions que el tribunal està prenent en detriment del Govern. “Jo crec que ja podem anar tancant el Parlament. Fins aquí la democràcia tal i com la coneixíem.” ha conclòs.