Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023
Edició 1770

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 31 de maig del 2023

El TSJC condemna l’empresa General Food Market Ibéria per vulnerar la llibretat sindical d’una delegada d’UGT

La companyia haurà d'indemnitzar amb 10.000 euros la sindicalista per limitar l'ús del cotxe d'empresa

|

- Publicitat -

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha condemnat l’empresa General Food Market Ibéria per vulnerar la llibertat sindical d’una venedora a qui, poc d’un mes després de ser nomenada delegada sindical d’UGT se li va impedir que fes servir el cotxe d’empresa per a fer tasques sindicals, encara que prèviament l’havia fet servir durant períodes de descans i vacances.

Publicitat

En una sentència, el tribunal confirma la indemnització de 10.000 euros que havia interposat el jutjat de primera instància perquè considera que l’empresa no ha pogut justificar la decisió. El TSJC assegura que el dret a la llibertat sindical “comprèn no només el dret a sindicar-se sinó també a desenvolupar l’activitat sindical i el dret al a no discriminació”.

Els magistrats consideren que s’ha demostrat “l’empresa va decidir retirar l’ús del vehicle d’empresa, en els dies que portés a terme la seva funció sindical, quan, des de l’inici de la relació laboral, la treballadora feia un ús professional però també privada del vehicle”.

“L’empresa demandada no ha proporcionat una justificació objectiva sobre aquesta decisió. Per tant, existeix una relació evident de la decisió empresarial amb la designació” com a delegada sindical. La treballadora no és alliberada i fa les seves funcions sindicals dins de la jornada de treball, afegeix el tribunal.

Et pot interessar  Jové presenta l'escrit de defensa al TSJC i reivindica la legitimitat democràtica de convocar un referèndum
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió