Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

El tribunal d’apel·lació belga sentenciarà sobre l’extradició de Lluís Puig el 7 de gener

La primera sentència va ser denegar-la i encara quedaria una tercera instància

Redacció
Redacció 10/12/2020
El conseller Lluís Puig en una foto d'arxiu.

Avui s’ha fet la vista dels recurs presentat per la fiscalia belga sobre l’extradició del conseller legítim de cultura, Lluís Puig, i se’n sabrà la decisió el proper 7 de gener. Recordem que això és una segona instància, ja que, en la primera, es va rebutjar l’euroordre en considerar que el Tribunal Suprem no era “competent” per demanar la seva extradició a l’Estat espanyol.

Davant del Tribunal d’Apel·lació de Brussel·les, la defensa ha reclamat que desestimi el recurs i torni a denegar l’extradició. Si així fos, encara hi ha la possibilitat d’un tercer recurs possible davant el Tribunal de Cassació.

Recordem que el Tribunal Suprem demana l’extradició del conseller Puig per presumpta malversació de cabals públics en la causa del procés independentista. Puig s’ha quedat sol en aquest procediment ja que, el MHP Puigdemont i el conseller Comin, amb l’euroordre també reactivada per a ells, es troben en un impàs a l’espera que es resolgui el suplicatori a l’eurocambra per la seva consició d’aforats.