Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El toc de queda es manté a 176 municipis fins al 20 d’agost

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha considerat que les mesures proposades per la Generalitat són “necessàries” a causa del risc imminent per la malaltia

Avatar
Agències 05/08/2021
Un cotxe dels Mossos patrulla per la Barceloneta poc abans del toc de queda

La sala contenciosa-administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha avalat la pròrroga del toc de queda nocturn dues setmanes més i a 176 municipis catalans que havia demanat la Generalitat. Així, es prohibeix la mobilitat nocturna no obligada entre la una i les sis de la matinada, així com les trobades superiors a deu persones no convivents. També es limita l’aforament màxim dels serveis religiosos i funerals al 70%, amb un màxim de 1.000 persones.

El Govern va anunciar aquest dimarts una modificació en els criteris per aplicar el toc de queda, ja que ha rebaixat de 400 a 250 casos de COVID-19 per cada 100.000 habitants el límit per haver d’aplicar la mesura.
Aquestes limitacions s’aplicaran a partir d’aquest dijous a la mitjanit i fins al 20 d’agost. Aquesta darrera setmana eren 163 els municipis afectats, però la llista s’ha ampliat a 177. D’entre aquests, Manresa i Figueres són els dos municipis més poblats que hi han entrat.

En la resolució, el Tribunal afirma que no hi ha dubte del risc imminent i greu per una malaltia transmissible i explica que la presència de la variant Delta n’ha estat un causant. Un cop analitzat l’informe facilitat per Salut, assegura que les mesures proposades per la Generalitat resulten “necessàries” i són les “més idònies i eficaces” per aturar la transmissió. També les veu “proporcionades”.

La sala accepta la modificació del criteri per incloure els municipis i també, però “amb cautela”, la petició per 15 dies. En aquest sentit detalla que dona el seu aval amb el benentès que si les circumstàncies i dades són canviants “s’haurà d’estar a l’altura de les exigències”.