Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

El TNC i l’Auditori exigeixen la plaça de les Arts a Ada Colau

El TNC i L’Auditori han presentat aquest dilluns una proposta escènica conjunta: ‘Se’ns n’ha anat el Santos al cel’ que arribarà a la Sala Gran aquest dimarts. Pels representants dels […]

Redacció 04/03/2019
Robert Brufau, director de L'Auditori i Xavier Albertí, director artístic del TNC / ACN

El TNC i L’Auditori han presentat aquest dilluns una proposta escènica conjunta: ‘Se’ns n’ha anat el Santos al cel’ que arribarà a la Sala Gran aquest dimarts. Pels representants dels dos equipaments Robert Brufau, director de L’Auditori i Xavier Albertí, director artístic del TNC, això és una mostra més del seu esperit de col·laboració entre ells. En aquest context, tant Albertí com Brufau han defensat la creació de l’anomenada Plaça de les Arts, ubicat a l’entorn de Glòries, que inclouria el TNC, L’Auditori, els Encants i el Museu del Disseny. Albertí ha demanat a l’equip de govern sortint de les eleccions municipals que “s’ho prengui seriosament d’una vegada” i ha assenyalat que “difícilment hi ha cap altre pol cultural d’aquesta potència a Barcelona”.

Albertí ha posat com exemple que la geografia botànica de L’Auditori i el TNC “no tenen ni una espècie arbòria coincident” i ha assegurat: “No hi ha voluntat de trobar un espai de convivència i de comunió conjunta”. El director del TNC ha assenyalat que això respon a “uns models en els quals les administracions volien marcar els seus perfils diferenciables”, però espera que això canviï i la Plaça de les Arts “sigui allò que ja és a dia d’avui perquè si se sumen els ciutadans que passen pels dos equipaments es descobrirà que difícilment hi ha cap altre pol cultural d’aquesta potència a Barcelona”.

Brufau ha indicat que estan satisfets de la col·laboració amb el TNC perquè és un exemple d’aquest potencial que té aquesta Plaça de les Arts. “Estem intentant reivindicar aquesta nova plaça de les Glòries com a segon hub de la ciutat”.