Dimecres, 2 de desembre de 2020 - Edició 860
La República

El Suprem retira les multes de 3.000 euros imposades a Puigdemont, Comín i Lliures per Europa per “mala fe processal”

“Doncs no, no teníem mala fe. Només defensàvem els nostres drets contra els abusos de poder. I hem tornat a guanyar”, ha afirmat l’expresident de la Generalitat

Avatar
Agències 08/11/2019
Imatge conjunta de Carles Puigdemont i Toni Comín / ACN

La sala de govern del Tribunal Suprem (TS) ha acordat deixar sense efecte les multes de 3.000 euros que va imposar el passat mes de juliol la sala contenciosa administrativa del mateix TS a l’expresident Carles Puigdemont, l’exconseller Toni Comín i la seva candidatura Lliures per Europa –encapçalada per Gonzalo Boye-. La sanció se’ls va imposar per considerar que actuaven amb “mala fe processal i temeritat” quan la vigília de la reunió de la Junta Electoral Central (JEC) en què s’havia de fer recompte de vots de les eleccions europees van presentar unes mesures cautelaríssimes perquè fos pública. “Doncs no, no teníem mala fe. Només defensàvem els nostres drets contra els abusos del poder. I hem tornat a guanyar. De tota manera, suposo que no en parlaran tant com quan van decidir multar-nos”, ha piulat amb satisfacció l’expresident Puigdemont al seu compte de Twitter, tot adjuntant la resolució favorable del TS.

“Et poso una multa de dubtós fonament. Provoco que tots els mitjans en parlin i et difamin. Passats uns mesos els tribunals et donen la raó. Silenci comunicatiu. Així funciona la maquinària repressiva espanyola”, ha afegit també via xarxes socials el conseller de Polítiques Digitals i Administració, Jordi Puigneró. En aquesta trobada de principis de juliol, la JEC havia de procedir al recompte dels vots, la distribució d’escons i la proclamació dels electes dels comicis al Parlament Europeu. La sala tercera del TS va rebutjar la petició de Puigdemont, Comín i Lliures per Europa perquè la reunió fos pública, i va obrir peça separada que va finalitzar amb la imposició de les tres multes de 3.000 euros i traslladar de la resolució sancionadora i de la sol·licitud de mesures cautelaríssimes al Col·legi d’Advocats de Madrid.

Finalment, quatre mesos després, la sala de govern del Suprem ha deixat sense efecte tot plegat i estimar el recurs presentat contra les multes de 3.000 euros i contra la decisió de posada en coneixement d’antecedents al Col·legi d’Advocats de Madrid. Igualment, es comunica aquesta resolució a la Junta Electoral Central i al mateix Col·legi.

Relacionats