Dijous, 29 de setembre de 2022 - Edició 1526
La República

El Suprem només dona sis hores a Cuixart amb la seva parella pel naixement del seu fill

“Aquesta és la seva concepció de la justícia”, ha denunciat el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri

Redacció 04/09/2019
Jordi Cuixart i Txell Bonet, amb el seu primer fill/ Twitter @jcuixart

El Tribunal Suprem ha acordat concedir un permís al president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, per assistir al naixement del seu fill. Amb tot, el tribunal només li permetrà acompanyar la seva parella, Txell Bonet, durant les sis hores posteriors. Es preveu que el part es produeixi la segona quinzena de setembre.

En una providència, el Suprem demana que s’adoptin “les mesures de custòdia que siguin precises” i que el centre penitenciari de Lledoners l’informi de forma immediata en el moment que es produeixi la sortida. La fiscalia es va mostrar favorble a que Cuixart tingués aquest permís, “amb la durada i en les condicions que les circumstàncies concretes del cas demandin”.

Fonts d’Òmnium Cultural han lamentat que el tribunal “no s’hagi pronunciat” sobre la petició de Cuixart de poder ser a l’hospital amb la seva parella i el seu fill sis hores cada dia mentre duri l’ingrés hospitalari. Segons les mateixes fonts, “es tracta d’una conseqüència més de la vulneració de la llibertat de Jordi Cuixart, que porta gairebé 2 anys empresonat de forma injusta per haver-se manifestat”. “Sis hores. Aquesta és la seva concepció de la justícia”, ha comentat el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri, via Twitter quan ha rebut la notícia.