Dissabte, 17 d'abril de 2021 - Edició 995
La República

El suport a la creació dels Països Catalans es cola a Operación Triunfo

Una espectadora ha aconseguit que un cartell que reclamava la concursant Samantha com a “presidenta dels Països Catalans” aparegui al programa gràcies al nou format de públic virtual

Àlex Huguet
Àlex Huguet 04/06/2020

Des que es va declarar l’estat d’alarma, el programa Operación Triunfo se les ha hagut d’empescar de moltes maneres per poder reprendre el programa i acabar aquesta edició accidentada del concurs musical. Una de les novetats en les gales postconfinament era que no hi havia públic presencial al plató. En canvi, la productora de Tinet Rubira va apostar per posar desenes de pantalles al voltant de tot el plató perquè hi pogués haver públic virtual, de manera que setmana rere setmana, es veuen a molts espectadors des de casa seva mirant el programa mentre es desenvolupa la gala.

Però aquest nou format té els seus riscos: una usuaria de Twitter que formava part d’aquest públic virtual, ha calculat el moment perfecte per ensenyar un cartell que reclamava la concursant Samantha com a “Presidenta dels PPCC”, i que es veiés perfectament al mateix pla on apareixien tots els concursants. Una imatge que ha revolucionat la xarxa social, i de la qual la seva autora, Clara Millán, se’n sent molt orgullosa: “M’han tret tan ràpid com han pogut però ho hem aconseguit!”

Segons diverses fonts, la concursant Samantha va ser membre de l’Ateneu Popular Arrels, “una associació independentista de catalans que resideixen fora de Catalunya”, i d’altres agrupacions favorables als Països Catalans, i no és d’estranyar que aquells que lluiten per la independència de Catalunya i la creació dels Països Catalans, li donin suport per sobre dels altres concursants. De fet, Samantha ja va ser motiu de crítiques per part de l’unionisme, per estranyar-se de parlar castellà amb la seva família en una de les trucades del programa.