Diumenge, 25 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

La concursant valenciana d’OT, amb passat independentista i dels Països Catalans

Els usuaris unionistes de la xarxa l’han criticat durament per dir, en un to de broma, que el castellà era “l’idioma del diable”

Redacció 10/02/2020

La concursant Samantha, del concurs musical “Operación Triunfo“, ha estat molt comentada a les xarxes socials per dues polèmiques: una per unes valoracions fora de lloc d’un dels jurats del programa, i l’altra, per unes declaracions que va fer sobre el castellà. La cantant va mantenir una conversa telefònica amb els seus pares, i ho va fer en castellà, un idioma que mai havia fet servir per dirigir-se als seus progenitors. Ella és d’Alacant, i sempre ha parlat en valencià amb els seus familiars i amics. En un moment que van captar les càmeres, Samantha va fer un comentar sense cap mala intenció, on va dir que “he parlat amb els meus pares en castellà. Mai havia parlat amb ells en aquest idioma del diable”.

Com no podia ser d’una altra manera, s’ha endut moltíssimes crítiques després que un compte de Twitter compartís aquestes declaracions, i l’unionisme ja la tracta d'”independentista o pancatalanista”. De poc serveixen aquestes crítiques perquè a l’última gala del programa, Samantha ha estat votada com a ‘favorita’ d’aquesta darrera setmana.

De fet, des de València, el grup polític ‘Compromís’ també li ha donat suport a través d’un missatge a les xarxes socials, on reclamen que la gent la voti, en principi, pel fet de ser valenciana.