Dimarts, 14 de juliol de 2020 - Edició 719
La República

El Sí a la independència arribaria a un 60% si se celebrés un referèndum

L’opció de la independència guanyaria per uns 14,5 punts d’avantatge si ara se celebrés un referèndum, segons una enquesta de l’ICPS de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Joan Puig
Joan Puig 31/10/2019

Un amplia majoria i suficient democràticament avalaria en referèndum la independència de Catalunya

A la pregunta si demà es fes un referèndum per a decidir la independència de Catalunya, què faríeu?, el 46% afirma que hi votaria a favor i un 31’5% que votaria que no. Un 15,4 assenyala que no votaria, i un 1% apunta que ho faria en blanc. El 6,1% no saben o no contesten.

La projecció dels resultats a un referèndum real, on només compten els vots a favor i els vots en contra, el sí arribaria al 58,6%.

Com li agradaria que acabés el procés sobiranista? Els votants d’ERC els mes partidaris d’un més autogovern amb un 29,4%

Els segueixen els votants de JuntsxCat amb un 21,4% i els de la CUP que només un 4% voldrien més autogovern. Lògicament els votants cupaires amb un 93,9% són els que més volen la independència seguits a distància pels de JuntsxCat amb 74,4% i ERC amb un 66,3%.

Com creu vostè que s’acabarà el procés? Els votants d’ERC són els més pessimistes, un 42,4% consideren que acabarà amb un pacte amb Espanya amb més autogovern.

Els segueixen els de la CUP amb un 32,7% i els de JuntsxCat amb un 30,8%. També són els militants d’ERC els que consideren que el procés acabarà amb la independència, només un 19,6% pel contrari els votants de JuntsxCat amb un 31,6 i els de la CUP amb un 32,7% superant àmpliament als votants republicans.

Un canvi de paradigma entre els votants independentistes, els votants de Junts superen àmpliament als d’ERC com independentistes i els de la CUP ho tenen molt més clar

Unes dades de l’enquesta dignes de ser estudiades en properes enquestes, serà ERC el partit del pujolisme del segle XXI ? serà l’espai de Puigdemont el partit independentista que superarà a ERC? Caldrà està amatent.

dossiersc2019cat        sc2018catala

 

 

 

Relacionats