Divendres, 24 de setembre de 2021 - Edició 1156
La República

El PSC vol eliminar un homenatge als presos polítics de la cavalcada de Reis de Sabadell

El PSC no té prou que els presos polítics catalans (molts, amb fills petits) hagin hagut de passar per segon any consecutiu les festes nadalenques injustament empresonats, també vol que […]

Avatar
Agències 04/01/2019
Una pancarta que porta escrit 'Free' amb la cara d'Oriol Junqueras

El PSC no té prou que els presos polítics catalans (molts, amb fills petits) hagin hagut de passar per segon any consecutiu les festes nadalenques injustament empresonats, també vol que s’esborri qualsevol record de la situació que viu el país. És per això que els socialistes de Sabadell han posat el crit al cel després de veure que a l’espai firal on es preparen les carrosses i els guarniments de la cavalcada de Reis ha aparegut un paquet on es demana la llibertat dels represaliats per l’Estat espanyol.

Més concretament, en mig d’una muntanya de regals per als més petits, cadascun amb el seu nom, n’ha aparegut un que posava ‘Llibertat Oriol’ en referència al vicepresident del Govern legítim, Oriol Junqueras. Un homenatge que els socialistes han trobat més indignant que la pròpia existència de presos polítics i exiliats a l’Estat espanyol. “La cavalcada de Reis ha de ser un espai enfocat a la il·lusió dels nens i no un altaveu de posicions polítiques”, ha dit el primer secretari del PSC de Sabadell, Pol Gibert, que també ha carregat contra l’actitud “permissiva” del govern municipal. En aquest sentit, han demanat el·limiar qualsevol mena d’homenatge als presos polítics.