Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023
Edició 1894

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de octubre del 2023

El PSC s’acomoda en l’equidistància i refusa assistir a la reunió amb Cambray per la immersió lingüística

|

- Publicitat -

El PSC ha rebutjat assistir a la reunió que el conseller d’Educació, Josep González-Cambray, ha convocat aquest dimecres amb els grups parlamentaris que donen suport a la immersió lingüística. Segons fonts socialistes consultades per l’ACN, el PSC ha decidit no participar-hi, tot i que han estat convocats, perquè no hi havien estat cridats tots els grups. Un cop més, el grup socialista s’acomoda en una falsa equidistància.

Publicitat

Els socialistes demanen diàleg amb tothom i apunten que el català es defensa amb consens. De fet, asseguren que si s’organitza una reunió amb tots, hi seran. Després que el Tribunal Suprem hagi confirmat la sentència que fixa un 25% en castellà a l’escola el líder del PSC, Salvador Illa, ha defensat el català com a llengua vehicular, però ha dit que no veu malament que s’imparteixi una matèria en castellà. Ho ha expressat en declaracions a SER Catalunya.

El dirigent socialista creu que el Govern ha de respectar les decisions judicials i que “s’equivoca” si es declara insubmís. El PSC aposta perquè hi hagi “flexibilitat” i siguin els professionals de cada escola els que decideixin el seu projecte lingüístic “en funció de la realitat sociolingüística”.

“Que a una escola de Santa Coloma de Gramenet, si ho creuen les autoritats del centre, es doni més relleu al català. I que un centre de Prats del Lluçanès doni més pes al castellà per una raó sociolingüística”, ha posat Illa com a exemples.

Et pot interessar  ERC, comuns i PSC reclamen que la Mesa de l’Eurocambra decideixi sobre l’ús del català “tan aviat com es pugui”
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió