Diumenge, 24 d'octubre de 2021 - Edició 1186
La República

El PSC calca el discurs de C’s sobre la “brutícia” dels símbols republicans al carrer

Fa dies que Ciudadanos ha animat als seus a desfer-se dels símbols per demanar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats dels carrers de Catalunya, i sembla que […]

Marina Bou Cabero
Marina Bou Cabero 13/08/2018
La imatge que ha penjat el PSC de Sant Feliu de Guíxols per demanar la neteja dels carrers/ Twitter @PSCGuixols

Fa dies que Ciudadanos ha animat als seus a desfer-se dels símbols per demanar la llibertat dels presos polítics i el retorn dels exiliats dels carrers de Catalunya, i sembla que la crida ha tingut efecte fins i tot entre els socialistes. Des del compte de Twitter del PSC de Sant Feliu de Guixols, han anunciat que el proper ple municipal proposaran “que no s’embruti el poble amb plàstics, pintades, llaços i pancartes que malmenen el medi i perjudiquen la imatge del poble”.

Però allò més sorprenent no és que els socialistes facin una clara al·lusió a acabar amb els símbols republicans, sinó la manera com ho fan. Parlen de no “embrutar el poble” en lloc de defensar la llibertat d’expressió dels seus ciutadans; un discurs que sembla sortit de la boca d’Inés Arrimadas o Xavier Garcia Albiol. Amb tot, quan un usuari els ho retreu a Twitter, es justifiquen preguntant-li “no creus que el plàstic embruta?”. Mala idea, perquè els veïns de Sant Feliu de Guíxols saben que la brutícia no els sol preocupar si no està pintada de groc.