Dissabte, 5 de desembre de 2020 - Edició 863
La República

El primer gest de Marín a la Diputació de Barcelona contra els presos polítics i exiliats

Diu que no trigarà “massa” a retirar el llaç groc de la façana, que ara està tapat amb un escut de l’ens

Redacció
Redacció 23/07/2019
Nuria Marín, presidenta de la Diputació de Barcelona / ACN

La recentment estrenada presidenta de la Diputació de Barcelona (gràcies als vots de JxCat), la socialista Núria Marín, vol retirar el llaç groc en suport als presos polítics i exiliats de la façana de la seu de la institució provincial. Ara, i des del ple de constitució de l’ens celebrat l’11 de juliol, el símbol roman sota el domàs amb l’escut de la institució que presideix el balcó -segons van dir durant aquella jornada- per motius de protocol. Ara, en declaracions a Efe, Marín ha reconegut que els motius van més enllà del protocol.

Segons ha recordat,  la “decisió” de penjar el llaç groc la va prendre l’anterior president de la Diputació, Marc Castells (PDeCat), i ha apuntat que “al meu ajuntament no hi ha aquest símbol i, a la Diputació de Barcelona, si depèn de la presidència, lògicament tampoc no hi serà”. “Si em correspon a mi aquesta decisió, la prendré”, ha afegit l’alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat, que ha assegurat que no trigarà “massa” a prendre-la. Amb tot, també ha explicat que serà “inevitable que algú pugui presentar una moció” al ple de la Diputació per intentar revertir aquesta decisió.

En relació al paper de l’ens supramunicipal pel que fa a la pròxima sentència del Tribunal Suprem pel judici de l’1-O, Marín ha apuntat que “la Diputació, passi el que passi al setembre o a l’octubre, haurà de governar per a tots els municipis i ciutadans de la demarcació, independentment que hagin votat un partit o un altre”. “No utilitzaré la Diputació per a allò que no li correspon”, ha dit. I ha conclòs que tenim “un problema polític que no hem resolt amb política i que hem deixat en mans dels jutges”, però “la solució ha de passar per la política”.

Relacionats