Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

El president de Còrsega dona suport a Aragonès per la taula de diàleg

Simeoni transmet al president del Govern la “solidaritat” del poble cors i la dels “veritables demòcrates europeus”

Agències 23/09/2022
El president del Govern, Pere Aragonès, a Palau amb el president del Consell Executiu de Còrsega, Gilles Simeoni Data de publicació: divendres 23 de setembre del 2022, 11:22 Localització: Barcelona Autor: Bernat Vilaró

El president del Consell Executiu de Còrsega, Gilles Simeoni, ha donat suport al president de la Generalitat, Pere Aragonès, per la taula de diàleg amb la Moncloa. Els dos caps dels executius català i cors s’han reunit aquest divendres al Palau de la Generalitat i, en una breu compareixença posterior, Simeoni ha celebrat el procés de negociació de Catalunya amb Espanya. El president cors també ha transmès a Aragonès la “solidaritat” del poble cors i, en la seva opinió, ha afegit que també hauria de tenir el suport de tots els “veritables demòcrates europeus”.

Per la seva banda, Aragonès ha destacat que Catalunya i Còrsega són dues nacions lligades per una “història comuna” i uns “anhels compartits”, cadascuna des de la seva pròpia realitat. El partit de Simeoni es diu ‘Inseme per a Corsica‘ (Junts per Còrsega).

Durant la compareixença, el president cors ha admès que el seu país i Catalunya “no juguen a la mateixa lliga”. Simeoni ha argumentat que Còrsega aspira des de fa 50 anys a tenir un estatut d’autonomia propi que està negociant amb França.

Aragonès i Simeoni van coincidir l’any passat a Glasgow, en el marc de la Cimera del Clima COP26, on van mantenir una trobada bilateral. Aquest mes d’agost, a París, també van participar junts a la taula de debat ‘Autonome ou indépendantMais Européens avant tout!’, dins la trobada anual d’inici del curs econòmic i polític organitzada per la patronal francesa MEDEF, la més gran de França.