Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

El president de Castella-la Manxa assevera que l’aniversari de l’1-O només celebra l'”egoisme” de l’independentisme

El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, s’ha preguntat aquest dilluns “què es pot celebrar”, més enllà de l’”egoisme” que hi ha darrere de l’independentisme català en el dia en […]

Redacció
Redacció 01/10/2018
Europa Press

El president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, s’ha preguntat aquest dilluns “què es pot celebrar”, més enllà de l'”egoisme” que hi ha darrere de l’independentisme català en el dia en què es compleix el primer aniversari del referèndum celebrat a Catalunya el passat 1 d’octubre de 2017.

Durant la jornada d’envelliment actiu i la trobada de voluntaris de la Federació Territorial de la Unió Democràtica de Pensionistes i Jubilats (UDP) que s’ha celebrat aquest dilluns a l’Auditori Municipal de Puertollano (Ciudad Real) i en referència als actes convocats pels Comitès de Defensa de la República (CDR) per a la commemoració d’aquest data, García-Page ha advertit que l’egoisme “és un dels pitjors efectes que ha portat la crisi i trenca els pobles i les famílies”, segons ha informat la Junta en nota de premsa.

Per això, ha tingut paraules de record i agraïment als Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat, “que van anar a Catalunya a defensar els drets de tots i la Constitució, complint amb la seva feina”.

Així mateix, ha assenyalat que “la gran batalla” que van guanyar tots els espanyols “va ser la d’anar plegats i prendre la decisió de voler estar a Europa, tenint igualtat davant els drets”.

A més, el president regional ha valorat que Espanya “és la suma de tots” i ha reiterat que Castella-la Manxa vol “autonomia no per ser més, però tampoc menys”.

Així, ha llançat un missatge als qui defensen la independència catalana, advertint que la Comunitat Autònoma no romandrà “de braços plegats” davant el desafiament sobiranista: “Tots som Espanya i tots som Estat”, ha afegit.

La pensió “és un dret, no caritat”

En contra de l'”egoisme” que, ha afirmat, subjau en aquest procés separatista, García-Page ha reconegut la tasca dels pensionistes, que treballen “per contribuir al be comú” i que lluiten no només per a ells “sinó per als seus fills i els seus néts” en un veritable “acte de generositat” perquè es mantinguin unes pensions que són “un dret, no caritat”.

En paraules del president autonòmic, la pensió “és una necessitat social amb molta importància econòmica”, doncs sense pensions estables “es deixa de consumir”.

En aquest sentit, ha recordat que aquests ingressos “han estat el matalàs per a moltes famílies durant la crisi” i mantenir el sistema de pensions “no pot enfonsar l’economia”.

Si bé és “difícil” de mantenir, ha afegit, “més ho va ser posar-les”, però es va aconseguir universalizar al seu moment “i això és alguna cosa que no es pot perdre”.