Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

El PP s’imposa a Fraga i el Baix Cinca

Diumenge passat el PP va guanyar les eleccions a l'Ajuntament de Fraga obtenint el 40,15% dels sufragis

|

- Publicitat -

Diumenge passat el PP va guanyar les eleccions a l’Ajuntament de Fraga obtenint el 40,15% dels sufragis. A les eleccions del 2019 el PSOE havia estat la primera força a la capital del Baix Cinca, tot i que va ser el PP el que va obtenir els suports necessaris per aconseguir l’alcaldia.

Publicitat

A les eleccions municipals del 2023, el PSOE ha patit una forta davallada, passant dels  2.080 vots del 2019 als 1.483 d’enguany. L’aposta dels socialistes per fitxar l’anterior cap de llista de Ciutadans, Ramon Salamó, no els ha funcionat. Altres ajuntaments que s’han escapat de les mans socialistes són el de Saidí, on els populars han obtingut la majoria absoluta per 25 vots de diferència, i  Torrent de Cinca, on els socialistes han passat de tenir a la majoria absoluta a desaparèixer del consistori substituïts pel nou partit Entre Tots Baix Cinca, que és una escissió socialista que també ha entrat als ajuntaments de Fraga i Vilella de Cinca. El PP també ha obtingut la majoria absoluta a Bellver de Cinca.

Aquest daltabaix dels socialistes al Baix Cinca ha tingut les seves implicacions a la Diputació Provincial d’Osca, on el PSOE perdrà el govern després de 24 anys per un sol diputat.

Publicitat

Més notícies

Opinió

Editorial