Dimecres, 22 de setembre de 2021 - Edició 1154
La República

El PP celebra abans d’hora la decisió del TGUE sense llegir-se la interlocutòria detingudament

Els membres del Partit Popular no han parat suficient atenció al fet que mitjançant la interlocutòria s’explicita la suspensió de les euroordres de Llarena i que en cas que es reactivessin també ho farien les mesures cautelars

Avatar
Agències 30/07/2021
Pla mitjà de l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont

+Després de la notícia de la retirada de les mesures cautelars als polítics independentistes exiliats Puigdemont, Ponsatí i Comín el PP s’ha afanyat a exigir al Gobierno de Sánchez que actui perquè pugi ser jutjat com abans millor a Espanya.

En concret, el Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TGUE) ha aixecat les mesures que protegien els eurodiputats de Junts d’una detenció a causa de les euroordres de Llarena, però ho fa en tant a la suspensió i mantenint la immunitat de participació dels diputats.

En una interlocutòria d’aquest divendres, el tribunal amb seu a Luxemburg rebutja les mesures cautelars que va acceptar al juny i que van paralitzar de manera temporal la suspensió de la immunitat que va aprovar l’Eurocambra, en espera de conèixer-ne les al·legacions.

El secretari de Justícia i Interior del PP, Enrique López, ha saludat la decisió i ha dit que és una “notícia extraordinària que tots els demòcrates” han de celebrar i en una declaració poc prudent ha afirmat que “suposa un clar suport a la justícia espanyola”. No obstant no ha considerat que el TGUE ha explicitat que en cas que es reactivés l’euroordre, també ho farien les mesures cautelars com ha apuntat Comín.