Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

El personal laboral dels centres educatius es concentra a les portes d’Educació per reclamar “els mateixos drets” que els docents

USTEC demana eliminar la presencialitat al juliol, modificar el calendari i garantir un pacte d’estabilitat als interins

|

- Publicitat -

El sindicat USTEC s’ha concentrat aquest dimecres a les portes del Departament d’Educació per donar suport al personal laboral dels centres educatius i reclamar “els mateixos drets” que els docents.

Publicitat

Els participants han carregat contra “l’immobilisme” de la conselleria, criticant que hagi tancat “cada vegada més” la negociació i no hagi donat resposta a “cap dels dubtes i plantejaments” que s’han posat sobre la taula. La portaveu de comarques gironines, Glòria Polls, ha lamentat que no es vulguin tractar els diferents punts “en meses concretes” i que faci la sensació que es tracti d’una reunió “informativa”.

Entre les principals peticions demanen posar fi a la presencialitat durant el mes de juliol, modificar l’ordre del calendari per tal d’equiparar les llars infants a la resta de centres, avançar l’inici de curs per garantir “una bona adaptació”, eliminar els contractes de terços de jornada, aturar “l’abús de funcions i horaris” de les professionals d’escoles rurals, un sou digne i un horari lectiu que s’ajusti al de la resta de professionals.

També un pacte d’estabilitat per tot aquell personal laboral que “no s’ha pogut funcionaritzar”, almenys fins que puguin aprovar les pròximes oposicions. De fet, Polls, ha recordat que ja han criticat la forma com s’ha fet el darrer concurs de mèrits, recordant que almenys una setantena de tècniques especialistes en educació infantil (TEEI) s’han quedat sense estabilitzar.

Segons Eva Costa, d’USTEC, el personal laboral pateix una “vulnerabilitat” de drets “molt gran” i denuncia que el personal laboral és el “més precari” i a qui “més es menysprea”.

Et pot interessar  Educació instal·larà un centenar d'aires condicionats en centres educatius en les pròximes setmanes
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió