Dissabte, 13 d'agost de 2022 - Edició 1479
La República

El partit del 155 vol governar a Catalunya

El PSC demana als partits independentistes fer “un pas al costat” i permetre una “majoria d’esquerres”

Redacció 17/04/2021
El president del grup parlamentari del PSC-Units, Salvador Illa, en comptes de dialogar i debatre opta per la via judicial.

Salvador Illa apunta a un “triple fracàs” del sobiranisme i denúncia el “bloqueig permanent” de Catalunya

El dirigent del PSC, Salvador Illa, ha demanat als partits independentistes fer “un pas al costat”. “Després de dos mesos de les eleccions, és hora que, si no són capaços de formar un Govern, deixin pas als qui tenim les idees clares i la voluntat de constituir un Executiu d’esquerres que treballi en els problemes dels ciutadans”, ha assegurat en un acte d’atenció als mitjans des de Mollet del Vallès. El dirigent socialista ha apuntat a un “triple fracàs” del sobiranisme, per no trobar “substitut” al president de la Generalitat, Quim Torra, i per no aconseguir els suports necessaris per investir el candidat d’ERC, Pere Aragonès, en les dues sessions d’investidura.

Davant aquesta situació, el PSC ha proposat liderar una “majoria d’esquerres” per treure el país de “deu anys de decadència”.

 

El dirigent socialista ha visitat aquest dissabte Mollet del Vallès i ha “constatat l’absència clamorosa” del Govern. “Estem en el dia de la marmota. Ja n’hi ha prou”, ha denunciat. Illa ha afirmat que Catalunya està instal·lada en un “bloqueig permanent”, amb qüestions que “no preocupen a la ciutadania”.

 

En aquest sentit, el dirigent del PSC ha criticat “l’absència de lideratge del Govern” al polígon petroquímic de Tarragona, amb un pes de l’1,5% sobre el PIB de Catalunya, a l’hora d’aprofitar els fons europeus per projectar “cap al futur el pol d’indústria química més important del sud d’Europa”.

 

Illa ha visitat Mollet del Vallès acompanyat de l’alcalde de la ciutat, Josep Monràs; els diputats Jordi Terrades i Arnau Ramírez; l’alcalde de la Llagosta, Óscar Sierra, i el responsable del PSC Vallès Oriental, Jonatan Martínez, entre altres.