Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

El Parlament Europeu rectifica i acollirà una exposició sobre la llengua catalana

El Parlament Europeu rectifica i finalment autoritzarà una exposició sobre la llengua catalana organitzada per l’eurodiputat Ramon Tremosa i l’ONG Plataforma per la Llengua. Els qüestors de l’Eurocambra—encarregats d’afers administratius—van […]

Redacció
Redacció 22/02/2019
Parlament Europeu

El Parlament Europeu rectifica i finalment autoritzarà una exposició sobre la llengua catalana organitzada per l’eurodiputat Ramon Tremosa i l’ONG Plataforma per la Llengua. Els qüestors de l’Eurocambra—encarregats d’afers administratius—van revocar el permís al·legant que la mostra “no és apropiada per la proximitat de les eleccions espanyoles”. En declaracions a l’ACN, l’eurodiputat del grup liberal ALDE ha agraït a la seva col·lega Catherine Bearder haver negociat per aconseguir la rectificació dels qüestors: “El plantejament que vam fer ja va ser molt orientat a evitar el veto del Partit Popular espanyol, que ens tanca totes les portes que pot”.

No a la conferència feixista

El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani. Ahir va anunciar ahir que prohibiria l’acte de Democràcia Nacional i la Falange que es volia fer a la cambra europea a petició d’Udo Voigt, membre de l’NPD. Un conegut extremista d’extrema dreta alemany. L’eurodiputat ha estat condemnat en diferents ocasions per cridar a la lluita armada en els seus mítings, tal com informa El País. El president de la cambra, ha al·legat motius de seguretat per tal de no deixar fer la conferència dels coneguts partits feixistes.