Edició 1961

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 08 de desembre del 2023
Edició 1961

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 08 de desembre del 2023

El Parlament es personarà davant el TC pels recursos de l’espanyolisme contra el vot delegat de Puig

|

- Publicitat -

El Parlament ha acordat per majoria —però no per unanimitat— personar-se davant el TC arran dels recursos contra el vot delegat del diputat de JxCat Lluís Puig, de Vox i Cs, que han estat admesos a tràmit. La Mesa ha pres coneixement en la reunió d’aquest dimarts.

Publicitat

La petició de vot del diputat a l’exili Lluís Puig ja va provocar tensions en el seu moment. Jaume Alonso-Cuevillas es va abstenir en la votació i va al·legar interès en la causa perquè havia exercit de defensa de l’exconseller. Una decisió que no va acabar d’agradar a la Mesa i que finalment va comportar la substitució de l’advocat Cuevillas per Aurora Madaula.

D’altra banda, la Mesa ha pres nota de la renúncia de la diputada Eva Parera, que fins ara formava part del grup del PPC, i que ara deixa la cambra per centrar-se en el projecte polític Valents. També ha pres nota de la renúncia del diputat Ferran Roquer (JxCat), que aquest dimarts prendrà possessió com a síndic de la Sindicatura de Comptes.

Candidats per al consell del CCMA

D’altra banda, la Mesa ha rebut els candidats que els grups han proposat per al consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA). Un cop prenguin possessió els membres del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC) prengui possessió —aquest dimarts al migdia— faran un informe d’idoneïtat dels candidats presentats. De cara a la setmana que ve —probablement el 3 de març— aniran a la Comissió d’Afers Institucionals (CAI) i en el primer ple de març se’ls podria nomenar.

ERC, JxCat i PSC, que van acordar la renovació de la CCMA, han suggerit a Rosa Romà com a presidenta i Àngels Ponsa, com a vicepresidenta. Els altres membres de la Corporació seran Lluís Garriga, Gemma Ribas, Lluís Noguera, Carme Figueras i Pep Riera.

Et pot interessar  El Suprem registra les querelles de Vox contra Puigdemont i Sánchez, però rebutja suspendre el ple d'investidura

Llei de foment de l’associacionisme

Finalment, s’ha registrat el projecte de llei de foment de l’associacionisme, de la mà del Govern. La norma vol potenciar l’associacionisme per “enfortir-lo i incentivar la conscienciació social sobre els seus valors i principis”. Ara s’obre el període de compareixences amb relació al projecte.

Publicitat

Més notícies

Opinió