Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

El Parlament defensarà l’escó de Borràs davant la JEC

La cambra catalana presentarà al·legacions per evitar la retirada de l'escó a la presidenta del Parlament suspesa, perquè el reglament només ho preveu en casos de sentència ferma

|

- Publicitat -

La Mesa del Parlament ha acordat presentar al·legacions a l’ordre de la Junta Electoral Central (JEC) de retirar l’escó a Laura Borràs. La Mesa ha decidit avui, amb el vot en contra del PSC, encarregar als lletrats que les redactin.

Publicitat

Les al·legacions es presentaran abans del 28 d’abril amb l’objectiu de defensar el reglament del Parlament, que estableix la no retirada d’una acta fins que la sentència és ferma. La sentència del TSJC que condemnava la presidenta suspesa del Parlament no ho és.

D’aquesta manera el parlament respon als requeriments de la Junta Electoral, que va donar 10 dies hàbils perquè la vicepresidenta primera amb funcions de presidenta, Alba Vergés, expliqués si manté l’escó a Borràs.

El PSC, en contra

Els únics que han votat en contra de presentar esmenes són els dos membres del PSC a la Mesa, la vicepresidenta segona, Assumpta Escarp, i el secretari primer, Ferran Pedret. La resta de representants d’ERC, Junts i CUP hi han votat a favor. Segons els socialistes, s’hi ha oposat perquè ja hi ha dues sentències del Tribunal Suprem dels casos de Quim Torra i Pau Juvillà que donen la raó a la JEC.

Et pot interessar  Borràs dispara contra Vergés acusant-la d'haver vulnerat els seus drets "deliberadament, injustament i antidemocràticament"
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió