Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

El pare del nen assassinat a l’atemptat de Barcelona: “Per què no es fa la investigació al Congrés dels diputats?”

Aquest 17 d’agost, es compliran dos anys de l’atemptat gihadista

Redacció 15/07/2019
Records i espelmes que es van dipositar a la Rambla de Barcelona després del 17A / EP

Aquest 17 d’agost, es compliran dos anys de l’atemptat gihadista a la Rambla de Barcelona que va deixar 15 víctimes mortals. Entre elles, hi havia el fill de 3 anys de Javier Martínez, que encara reclama una investigació des del Congrés dels Diputats que sí que s’està duent a terme al Parlament de Catalunya. Avui mateix, de fet, ho ha fet des de Twitter.

“Ja tenim la llista dels imams, sabem qui són i què diuen? Podem comprar productes per fer explosius?”, ha preguntat Martínez, que està personat en el cas que es jutjarà a l’Audiència Nacional. Així, ha reclamat també responsabilitats polítiques i policials qüestionant si els Mossos d’Esquadra formen part del Centre d’Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (CITCO) i si “ha servit per a alguna cosa la mort” del seu fill.

D’altra banda, Martínez ha lamentat que l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes hagi desemparat les víctimes; però ha agraït a la Unitat d’Atenció i Valoració d’Afectats pel Terrorisme i al seu fundador Robert Manrique que estiguin “fent tot el que no fa ningú”.