Divendres, 19 d'agost de 2022 - Edició 1485
La República

El número dos del Partit Laborista britànic dóna una lliçó a Sánchez: “Deixaríem que els escocesos votin, això és democràcia”

Ha expressat la seva opinió sobre les demandes de la primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon

Redacció 07/08/2019
Manifestació per la independència a Escòcia.

“No blocaríem una cosa així. Deixaríem que els escocesos votin. Això és democràcia”. Són paraules del número dos del Partit Laborista britànic, John McDonnell, explicant que estaria disposat a permetre un segon referèndum d’independència a Escòcia. Fins ara, els governs de Theresa May i Boris Johnson s’han negat a donar suport a una nova consulta com la de l’any 2014, en la qual el 55% dels escocesos va decidir continuar al Regne Unit.

John McDonnell ha parlat en un esdeveniment del Festival Fringe d’Edimburg, on ha expressat la seva opinió sobre les demandes de la primera ministra escocesa, Nicola Sturgeon, que coincideixen amb un sondatge publicat ahir on es posava de manifest que la majoria dels escocesos voldrien votar per segon cop en els propers dos anys. En el mateix sondatge, un 46% dels enquestats van mostrar-se a favor de la independència escocesa i un 43% en contra.