Edició 2321

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de desembre del 2024
Edició 2321

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 02 de desembre del 2024

El nou mapa del soroll a Barcelona recull descensos de nivells d’entre el 5 i el 6%

L’eina mostra el nivell mitjà de fressa a cada carrer de la ciutat, de dia i de nit, i estarà vigent fins al 2027

|

- Publicitat -

El soroll a Barcelona ha baixat els últims anys entre un 5 i un 6% en comparació amb les dades de fa cinc anys, segons l’Ajuntament de Barcelona. El consistori atribueix el resultat a mesures com les pacificacions i la reducció de la velocitat. Les xifres es recullen al nou mapa de soroll a la ciutat, que el consistori ha tramitat i que engloba el període que va del 2022 al 2027. El trànsit es manté com la font de soroll que més impacta a la capital catalana, tant de dia com de nit, i en paral·lel la reducció del soroll en aquest àmbit ha estat la contribució més significativa a la millora dels nivells de soroll globals a la ciutat respecte al mapa anterior, assegura el consistori.

Publicitat

A la nit, el trànsit també és la font de soroll amb més impacte. De forma global també s’ha reduït la població exposada als nivells més elevats de soroll. En horari nocturn en zones determinades també apareix el soroll per l’ús intensiu de l’espai públic, que si bé no és la font principal, és la que genera més molèsties. En aquest àmbit el mapa mostra que és una tipologia de soroll que es manté.

Finalment, La indústria i la infraestructura ferroviària han esdevingut fonts de soroll “residuals”, afirma el consistori, amb un impacte “baix” per a la ciutadania.

El mapa de soroll de Barcelona permet avaluar de forma global l’exposició de la població a la fressa i serveix de base per traçar l’estratègia i els plans d’actuació en aquest àmbit. Els municipis han de renovar el mapa cada cinc anys.

Et pot interessar  Collboni proclama que Barcelona “vol ser una ciutat antiracista” a les portes del fòrum de la UNESCO

L’estudi mostra el nivell mitjà de soroll a cada carrer de la ciutat, de dia i de nit, i determina les diferents fonts emissores que el generen, el trànsit, el trànsit ferroviari, la indústria i les activitats d’oci i lleure.

La tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Transició Ecològica, Serveis Urbans i Habitatge, Laia Bonet, ha explicat que gràcies al nou mapa del soroll es pot saber si les polítiques implementades fins ara “han funcionat” per reduir el soroll, alhora que permeten traçar les que cal aplicar “en els propers anys”.

Bonet ha considerat que l’actualització del mapa indica que “anem pel bon camí”, però que cal “continuar treballant” per “reduir les molèsties” i “millorar la salut” de la ciutadania.

Publicitat

Opinió

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Minut a Minut