Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El nou Ajuntament de Madrid censura un discurs en homenatge a dones treballadores per ser “massa polític i reivindicatiu”

Se suma a moltes altres accions dutes a terme pel nou govern -encapçalat pel PP, juntament amb Cs- en aquest sentit

Redacció
Redacció 07/08/2019
José Luís Martínez Almeida, investit com a nou alcalde de Madrid

El nou Ajuntament de Madrid -encapçalat pel PP, juntament amb Cs- ha censurat la tradicional salutació de les festes de Lavapiés. La Plataforma de Festes Populars del barri pretenia que fos un homenatge a les dones treballadores del passat i del present a la zona, cosa que ja havia estat aprovat per l’anterior equip de govern al consistori de la capital espanyola. En canvi, el nou executiu ha al·legat que “la salutació seria massa política i reivindicativa i no estava dins el marc de les festes del barri”.

Malgrat que els organitzadors s’han reunit amb l’equip municipal, aquest només ha ofert celebrar l’acte fora del barri i al marge de les festes. Amb tot, la Plataforma de Festes Populars ha gravat la salutació i la projectaran a l’hora prevista d’aquest dissabte, 10 d’agost. La censura a aquest acte se suma a moltes altres accions dutes a terme pel nou govern en aquest sentit, com -recentment-  la prohibició d’un concert del cantautor Luís Pastor i del seu fill, Pedro Pastor, a les festes d’Aravaca.