Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

El municipi d’Elna prohibeix temporalment la construcció de noves piscines

El batlle ha justificat la decisió explicant que cal prendre aquestes mesures per evitar futures restriccions d’aigua

Redacció 14/03/2023
L'ajuntament d'Elna

L’ajuntament d’Elna (Rosselló) va prohibir la setmana passada per decret la construcció de noves piscines a la localitat fins, com a mínim, el dia 30 d’abril de 2023. Amb l’objectiu de combatre la sequera, l’ajuntament encapçalat per Nicolas Garcia denegarà les llicències per qualsevol perforació fins el dia esmentat.

“No es concedirà cap llicència de perforació (excepte en el cas d’habitatges sense subministrament de la xarxa col·lectiva), ni cap construcció de piscina privada al municipi d’Elna”, va explicar el consistori a la seva pàgina de Facebook oficial.

El batlle ha justificat la decisió explicant que cal prendre aquestes mesures per evitar futures restriccions d’aigua. Actualment el ritme de construcció de piscines a Elna ronda al voltant de les 25 noves piscines l’any.

Els professionals del sector, però, han mostrat la seva disconformitat. France 3 ha recollit l’opinió de la directora de màrqueting de l’empresa Fluidra, dedicada al sector de les piscines, que argumenta que “és molt fàcil assenyalar les piscines residencials, però això no soluciona el problema. És una gota a l’oceà de les fuites que hi ha a França a la xarxa d’aigua”.  L’Indépendant de Perpinyà també ha recollit les declaracions del perpinyanès Stéphane Figueroa, president de la Federació dels Professionals de la Piscina: “Avui dia, una piscina ja no es buida a l’hivern. Potser hauríem de recordar a l’alcalde que les nostres piscines no tenen fuites, a diferència de les canonades de les xarxes de distribució d’aigua”.