Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

El mitjà ultra ‘El Español’ intenta no ser racista, però queda retratat

|

- Publicitat -

El mitjà ‘El Español’ ha publicat una notícia titulada “El diputat manter de Podemos veu racista pintar de negre al rei mag Baltasar en les cavalcades” i la resposta a les xarxes socials no s’ha fet esperar. Com cada any, quan s’apropa la Nit de Reis, els col·lectius antiracistes demanen no caure en el ‘black face’, una pràctica racista que consisteix a caracteritzar persones blanques amb elements considerats, des del seu prisma, representatius de les persones negres.

Publicitat

Afroféminas, col·lectiu de referència, apunta: “El Blackface és una caricatura d’aquest altre ser que no era considerat humà, sinó salvatge, exòtic, que s’admira i alhora es denigra, aquest ésser que s’híper erotitza i bestialitza“. Com és d’esperar, les dones i homes negres es molesten en veure com a nombroses cavalcades encara es caricaturitza la seva cultura, trets físics i identitats amb aquesta insultant pràctica.

Per una banda, tothom sap la línia editorial del rotatiu ultra ‘El Español’. Per altra, és evident que el titular busca desacreditar Serigne Mbaye per haver estat portaveu del Sindicat de Manters a Madrid i enfoca la reivindicació com una mera opinió personal (ell ho “veu racista”), com si les actituds racistes no fossin un problema estructural de l’Estat espanyol.

Et pot interessar  Els sis mossos jutjats per una agressió racista al Bages reconeixen els fets, però arriben a un acord per evitar la presó
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió