Diumenge, 27 de novembre de 2022 - Edició 1585
La República

El metge Jaume Padrós posa el crit al cel perquè el Gobierno no ha fixat un preu per als tests d’antígens

L’executiu de Sánchez va fer cas omís de la demanda de Junts que es regulés el preu dels tests d’antígens, i mentre a Madrid es regalen, a Catalunya s’ha de pagar un preu que oscil·la entre els 5 i 10 euros per test

Redacció 03/01/2022

El doctor i especialista en medicina familiar Jaume Padrós ha qualificat “d’escandalós” el fet que no s’hagi establert un preu fix per als tests d’antígens en pandèmia i ha demanat al Gobierno que n’estableixi un i “canviï radicalment aquesta situació”.

Padrós ha ironitzat amb el fet que ha trobat una farmàcia que ven tests a 5,95 euros, “és dels més baratets que he vist” ha reblat el metge. Cal recordar que a altres països europeus, com a França les persones vacunades els poden obtenir de franc, o bé a Alemanya, que els poden adquirir en supermercats per 2 euros.

L’impacte d’aquesta mesura facilitaria la prevenció i evitaria que hi hagués una especulació amb la salut pública. De moment, només el govern d’Ayuso ha regalat els tests, fet que suposa un greuge comparatiu amb la resta de territoris.

La líder del PP, que no ha destacat per tenir una actitud prudent en la gestió de la pandèmia, sí que ha estat esplèndida en aquesta ocasió i ha decidit regalar els tests. En altres paraules, no cal ser cap geni per intuir qui està pagant els neulers a Ayuso, que ben segur li faran guanyar popularitat.

Segons Pau Castellví, assessor de Junts al Congreso, Míriam Nogueras va denunciar la necessitat de regular els preus, de comprar i distribuir aquestes proves com a mètode de prevenció. No obstant això, el Gobierno en va fer cas omís.