Dimarts, 9 d'agost de 2022 - Edició 1475
La República

El Mecal porta el cinema d’animació i els curtmetratges a Barcelona

El Mecal, Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona, inaugura avui la seva 21a edició. El festival s’ha consolidat com un referent en l’àmbit internacional. Enguany ha rebut més […]

Redacció 28/03/2019
MECAL

El Mecal, Festival Internacional de Curtmetratges i Animació de Barcelona, inaugura avui la seva 21a edició. El festival s’ha consolidat com un referent en l’àmbit internacional. Enguany ha rebut més de 5.000 obres de més de 110 països, de les que s’han seleccionat més de 350 curtmetratges provinents de més de 40 països diferents.

L’edició actual del MECAL durarà fins al dia 14 d’abril i tindrà diferents seus a Barcelona: MACBA, Arts Santa Mònica, Institut français i Movistar Centre. Cada una de les setmanes de duració del festival estarà dedicada a un gènere: ficció, documental i animació. De la mateixa manera es desenvoluparan una llarga llista d’activitats paral·leles.

L’organització del festival ha volgut destacar en aquesta edició la seva aposta per seccions paral·leles que explorin la qüestió Trans, l’ecologia o la immigració. De la mateixa manera que s’inaugurarà una nova secció social: Womart que es durà a terme a L’Arts Santa Mònica, una secció pensada com un cant a l’univers de les dones o la projecció de films guardonats als Oscars, Premis Goya o en altres guardons reconeguts. Per últim el festival reserva quatre grans premis de 1.000 per cada secció en competició.