Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

El Marroc delimitarà les fronteres marítimes amb Espanya: postula un jurista que legitima l’ocupació del Sàhara

El govern marroquí vol assegurar que es legitimarà l’ocupació sobre el Sàhara Occidental davant de la comunitat internacional

Redacció 06/05/2022
Pla mitjà de manifestants a favor de l'autodeterminació del Sàhara Occidental en una protesta davant del consulat del Marroc, dimecres 18 de novembre del 2020. Horitzontal.

El Marroc vol posar els punts sobre les is per no ser envaït. Així doncs, ha anunciat que vol col·locar un defensor de l’ocupació del Sàhara Occidental a la Comissió de Límits de la Plataforma Continental. Aquest es tracta d’un òrgan de l’ONU el qual s’encarrega d’analitzar i proposar els límits de les fronteres marítimes que separen les aigües espanyoles a les Canàries de les de Rabat.

El govern marroquí ha sol·licitat aquest dijous a l’ONU que el jurista Western Sahara Resource Watch pugui entrar-hi. Ell té unes posicions fermes en la legitimació de l’ocupació, així ho reclamen perquè part de les aigües en disputa a la zona de les Canàries se situen davant del territori sahrauí que el Marroc reclama com a seu.

Marroc està intentant demanar suports per aconseguir que el candidat tingui capacitat d’incidir en les decisions d’aquest comitè i formar-hi part. Les eleccions dels membres de la Comissió es duran a terme en una reunió dels estats part que serà convocada pel secretari general de l’ONU.

D’aquesta forma es legitimarà l’ocupació sobre el Sàhara Occidental davant de la comunitat internacional.