Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

El Liceu homenatjarà a Caballé aquest novembre

El Gran Teatre del Liceu de Barcelona dedicarà a la soprano catalana Montserrat Caballé un “homenatge internacional” previsiblement al novembre, ha explicat a Europa Press el president de la Fundació, Salvador Alemany. […]

Redacció 08/10/2018
Lola Bou / Europa Press

El Gran Teatre del Liceu de Barcelona dedicarà a la soprano catalana Montserrat Caballé un “homenatge internacional” previsiblement al novembre, ha explicat a Europa Press el president de la Fundació, Salvador Alemany.

El director general, Valentí Oviedo, ha explicat a Europa Press que s’ha decidit a realitzar aquest homenatge encara que no s’ha posat una data exacta, i espera comptar amb “grans figures”.

El teatre espera que en el concert participin grans noms de tot el món, encara que ha emplaçat a saber en les setmanes vinents més detalls d’aquest acte.

En declaracions als mitjans, Alemany ha remarcat que el Liceu vol que sigui un homenatge amb ressò internacional, en el qual puguin participar “veus amigues”, les cases d’òpera en les quals havia treballat i tots aquells cantants les agendes dels quals els ho permetin.

El president de la Fundació ha reiterat que el Liceu “no seria el que és” sense Caballé, ha recordat que ella havia acabat la seva formació en el Conservatori de Liceu, on sempre ha estat acollida i ha estat disposada a actuar, ha afegit.

A més d’Alemany i Oviedo, han acudit al funeral la directora artística i el director musical del Gran Teatre del Liceu, Christina Scheppelmann i Josep Pons.

Montserrat Caballé, una cantant volgudament espanyola

Tal com recull el diari en castellà: Crònica Global, a les xerrades organitzades per Mari Cruz Soriano, Montserrat Caballé va ser contundent al parlar del moviment independentista. El 2013 amb la cadena humana organitzada per l’ANC, digué: “Se ha dicho que ha habido un millón y medio de personas en esa cadena. ¿Dónde estaban los 7 millones restantes?”.