Dimecres, 6 de juliol de 2022 - Edició 1441
La República

El jutge del TSJC rebutja la recusació contra ell mateix presentada per Torra

A més, proposa inadmetre les altres dues

Redacció 20/09/2019
Pla detall de la pancarta amb el llaç groc encara penjada a la façana de la Generalitat després que el Síndic hagi recomanat al Govern retirar-la, el 20 de març del 2019. (Horitzontal)

El magistrat del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) Carlos Ramos, instructor de les recusacions plantejades pel president de la Generalitat, Quim Torra, que té oberta una causa per presumpta desobediència, ha rebutjat la recusació contra ell i ha proposat la inadmissió de les altres dues.

Torra va presentar en un primer moment una recusació contra el president del TSJC, Jesús María Barrientos, i la magistrada Mercedes Armes, que havien de jutjar-lo per presumpta desobediència per mantenir llaços grocs en edificis públics en campanya electoral, i posteriorment contra el magistrat designat per instruir aquestes recusacions, Carlos Ramos.

Aquest magistrat rebutja ara la recusació contra ell al·legant “la inexistència de qualsevol dada, per mínim que sigui” que provi que alberga malestar o disgust contra el president de la Generalitat i rebutja que tingui enemistat manifesta cap Torra que justifiqui apartar-lo.

Les recusacions del president de la Generalitat s’emmarcaven en les declaracions dels magistrats en contra dels llaços grocs i a favor d’eliminar qualsevol símbol sobiranista de l’espai públic, fet que els fa ser de part abans d’iniciar el judici.