Diumenge, 12 de juliol de 2020 - Edició 717
La República

El Jovent Republicà manté el ‘No’ a Sánchez i marca distàncies amb la cúpula d’Esquerra

La branca juvenil d’ERC recorda com “no ha evolucionat res” en la política espanyola pel que fa a Catalunya

Aleix Ramirez Morlans
Aleix Ramirez Morlans 03/09/2019
Imatge de Pau Morales, dirigent de les JERC i Gabriel Rufián, diputat d'ERC al Congrés, en un acte / ACN

La branca juvenil d’ERC el No a Pedro Sánchez, un moviment amb el qual marquen distàncies amb la cúpula del partit, partidària de facilitar l’abstenció en un nou debat d’investidura del president en funcions del govern espanyol. Segons fonts consultades per La República, els joves republicans consideren que “res ha evolucionat” en la política espanyola pel que fa a Catalunya.

El PSOE, en la seva nova proposta programàtica per obtenir el suport d’Unidas Podemos, ha especificat que un referèndum d’autodeterminació “no té cabuda”. Respecte de si la posició del Jovent pot crear una discrepància amb ERC, el missatge dels joves “és de respecte” pels diferents posicionaments expressats.

“Nosaltres, a tots els espais interns on tenim representació hem dit la nostra posició, però respectem la decisió de la majoria”, explica un membre de l’executiva juvenil. Abans de les vacances de l’estiu, després de la investidura fallida de Sánchez, Jovent Republicà va fer públic un comunicat en el qual s’expressa el rebuig frontal al dirigent socialista, entre altres, “perquè el PSOE no mereix ni té la confiança de l’independentisme”.

Relacionats