Dimecres, 14 d'abril de 2021 - Edició 993
La República

El Homrani sobre l’aturada que planteja l’ANC: les aturades no són “mecanismes de commemoració”

El conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, ha defensat que les aturades no són “mecanismes de commemoració de situacions”, en referència a l’Aturada […]

Redacció
Redacció 31/08/2018
El conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani / EP

El conseller de Treball, Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, ha defensat que les aturades no són “mecanismes de commemoració de situacions”, en referència a l’Aturada de País que ha plantejat l’ANC pel primer aniversari de l’1-O, i ha rebutjat que l’entitat pugui convocar vagues.

“Les aturades i les vagues són mecanismes, no de commemoració de situacions, sinó que el que aborden és la consecució d’objectius concrets socials de qualsevol tipus”, ha explicat en una entrevista d’Europa Press.

El Homrani ha remarcat que l’ANC no pot convocar vagues, sinó que ho ha de fer qui legalment pot, i ha demanat a l’entitat “aclarir la proposta que ha fet perquè encara no està clara” per acabar de valorar-la.

Els pressupostos del 2019

En preguntar-li si els Pressupostos 2019 s’aprovaran amb el vot de la CUP –que els exigeix més socials que mai– o d’altres grups, El Homrani ha respost que veu factible tirar endavant els comptes.

“I m’agradaria que els Pressupostos fossin aprovats amb el suport del màxim de grups parlamentaris possible”, ha afegit.

Ha ressaltat que aquests comptes seran “socials i molt socials”, com ha assenyalat que va passar amb els que es van aprovar el 2017, en els quals ha asseverat que tres de cada quatre euros es van destinar a polítiques socials.

“Per a nosaltres és absolutament prioritari. Som conscients que tenim molts reptes en els àmbits socials. En tots”, i ha asseverat que hauran d’abastar tant en matèries del seu departament com d’altres, com els de Salut i Ensenyament.