Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

El Govern tanca la porta a avançar les eleccions i Giró defensa la continuïtat de Junts a l’executiu

Plaja argumenta que les eleccions ja es van fer fa un any i mig, i que l’executiu és “desacomplexadament independentista”

Agències 13/09/2022
El president de la Generalitat, Pere Aragonès, presidint la reunió del Consell Executiu amb el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, al costat. Data de publicació: dimarts 13 de setembre del 2022, 11:51 Localització: Barcelona Autor: Rubén Moreno / Govern

El Govern ha tancat la porta a avançar les eleccions. La portaveu, Patrícia Plaja, ha argumentat aquest dimarts a Palau, en la roda de premsa posterior al Consell Executiu, que les eleccions ja es van fer fa un any i mig, i que el Govern és “desacomplexadament independentista”, i que treballa amb aquest objectiu.

En aquesta línia, el conseller d’Economia, Jaume Giró, ha defensat la continuïtat de Junts a l’executiu, l’endemà que la presidenta del partit, Laura Borràs, afirmés que és “perfectament possible” que la formació en marxés. D’altra banda, Plaja ha afirmat que la reunió entre el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, i l’ANC és “privada” i que no hi ha res d’estrany en el si de la trobada.

L’ANC ha defensat que “l’èxit” de la Diada està donant resultats i ha posat d’exemple la reunió que mantindrà aquesta tarda, juntament amb Òmnium i AMI, amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, al Palau de la Generalitat. En un comunicat, l’Assemblea també explica que es reunirà aquest migdia amb el vicepresident del Govern, Jordi Puigneró, i que ha tancat tres reunions bilaterals amb els tres partits independentistes.

La consulta de JxCat

Al seu torn, Giró ha defensat la consulta que celebrarà Junts —el partit que el va proposar al Govern— per valorar si es manté o no a l’executiu. Tot i això, el conseller d’Economia ha argumentat que aposta perquè la formació de Borràs continuï a la Generalitat: “Si jo cregués que pel país i la causa independentista fos millor que jo no estigués al Govern, ja hauria marxat. Si continuo és perquè crec que és millor ser-hi. És el millor per a la causa independentista”.