Dijous, 6 d'octubre de 2022 - Edició 1533
La República

El Govern incompleix l’acord d’investidura i no es retirarà de les causes contra manifestants

Fonts de Presidència admeten ara que no tombaran les acusacions contra els independentistes encausats

Redacció 16/08/2022
El president del Govern, Pere Aragonès, el vicepresident, Jordi Puigneró, i la consellera Laura Vilagrà, abans del Consell Executiu Data de publicació: dimarts 28 de juny del 2022, 10:42 Localització: Barcelona Autor: Jordi Bedmar / Govern

Més promeses incomplides. El novembre el Govern anunciava que es retiraria en bloc de totes les causes contra manifestants independentistes en cas que no es pugui acreditar l’autor de les lesions, o si no hi ha prou garanties per identificar-ne els presumptes agressors.

Tanmateix, com ha avançat l’ARA, no serà així. Fonts de Presidència han admès que no podran complir aquest punt, un dels més exigits per la CUP. De fet, cupaires i ERC van signar l’any passat un document per “retirar les acusacions particulars contra participants en mobilitzacions socials i polítiques”. És evident que ha acabat en paper mullat.

Els 9 de Lledoners han carregat contra JxCat i ERC per aprofitar l’agost perquè passi desapercebut. “Davant d’això només ens queda l’organització popular i Alerta Solidària”, han reivindicat en un missatge que ha compartit la mateixa organització antirepressiva.