Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023
Edició 1890

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de setembre del 2023

El govern espanyol vol regalar uns JJOO d’hivern a Catalunya per negar que existeixi el conflicte polític

|

- Publicitat -

El govern de Lambán lamenta que el Comitè Olímpic “ha fet un cop de porta” a totes les seves propostes

Publicitat

 

El conseller d’Esports de l’Aragó, Felipe Faci, ha lamentat aquest dilluns que el Comitè Olímpic Espanyol (COE) hagi donat per acabades “de forma unilateral” les reunions per a una candidatura conjunta amb Catalunya per als Jocs d’hivern del 2030, i ha advertit que l’aposta per la qual es decanta l’organisme olímpic “hipoteca i devalua” el Pirineu aragonès “en favor de Catalunya”, que és el “principal competidor comercial”. Faci ha qualificat el fet d'”inacceptable”. Alhora, el conseller d’Esports aragonès ha denunciat que el COE “ha fet un cop de porta” a totes les propostes que ha presentat l’Aragó, “l’última avui mateix”.

 

En un comunicat, el president aragonès, el socialista Javier Lambán, ha recordat que el seu executiu es va embarcar en aquesta candidatura “amb el compromís” del president d’Espanya, Pedro Sánchez, del ministro d’Esports, Miquel Iceta, i del president del COE, Alejandro Blanco, d’elaborar un projecte “en igualtat de condicions” entre l’Aragó i Catalunya.

 

Per això ha rebutjat una proposta que deixa a l’Aragó un paper de “mer comparsa”, un plantejament que “coincideix” amb la proposta inicial de Catalunya, que “ja deixava un paper residual al Pirineu aragonès”. Lambán ha assegurat que l’Aragó “no ho pot acceptar”.

 

El govern aragonès ha reaccionat així a l’anunci del COE d’aquest mateix vespre segons el qual dona per trencades les negociacions amb l’Aragó després de l’última reunió d’aquest dilluns amb representants del govern estatal, de la Generalitat de Catalunya i del govern aragonès, segons ha pogut saber l’ACN.

 

I és que consideren que l’Aragó no ha cedit en res i que, fins i tot, no accepta ni la candidatura tècnica que van proposar ells. Ara el COE estudiarà una nova candidatura bolcada en Catalunya per als Jocs d’hivern i té previst parlar amb el govern espanyol per veure com es podria tirar endavant. La voluntat és que es celebrin els Jocs d’hivern a l’estat espanyol. I està previst que el COE faci una roda de premsa dimecres per explicar l’estat de la qüestió i les opcions que hi ha.

El COE dona per trencades les negociacions amb l’Aragó i estudia una nova candidatura bolcada en Catalunya

El Comitè Olímpic Espanyol (COE) dona per trencades les negociacions amb l’Aragó després de l’última reunió d’aquest dilluns amb representants del govern estatal, de la Generalitat de Catalunya i del govern aragonès, segons ha pogut saber l’ACN. I és que consideren que l’Aragó no ha cedit en res i que, fins i tot, no accepta ni la candidatura tècnica que van proposar ells. Ara el COE estudiarà una nova candidatura bolcada en Catalunya per als Jocs d’hivern i té previst parlar amb el govern espanyol per veure com es podria tirar endavant. La voluntat és que es celebrin els Jocs d’hivern a l’estat espanyol. I està previst que el COE faci una roda de premsa dimecres per explicar l’estat de la qüestió i les opcions que hi ha.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió